Kulak çınlaması yapan birçok durum söz konusudur. Bunların içerisinde en sık neden işitme kaybıdır. İşitme kaybı olan hastaların üçte birinde kulak çınlaması vardır. İç kulakta işitme organında meydana gelen hasar sonucu işitme kaybı ile birlikte kulak çınlaması ortaya çıkar.
Kulak çınlamasına neden olan en sık sebepler şunlardır:
Kulak çınlaması toplumun yaklaşık %10-15 ni etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır. Kulak çınlamsı olan hastalarda kronik çınlamaya bağlı uyku bozuklukları ve anksiyete gelişebilmektedir. Bir çok hasta tedavi için hekime gittiğinde uygulanan tedavilerden yeterince fayda görmediğini belitmektedir. Tanskaraniyel manyetik stimülasyon (TMS) kulak çınlamsı tedavisinde son yıllarda uygulanmaya başlanan oldukça etkin bir yöntemdir.
Kulak çınlaması olan kişilerde beyindeki işitme merkezindeki nöronlarda elektriksel aktivitenin artmış olduğun gösterilmiştir.
TMS tedavisi ile beyindeki işitme merkezine elektromanyetik uyarı uygulayarak buradaki artmış olan elektriksel aktivite baskılanır. Yapılan çalışmalar TMS tedavisinin kulak çınlaması tedavisinde son derece etkili olduğunu göstermektedir.
TMS tedavisi hastanın kafasında hemen kulak üzerindeki bölgeye yerleştirilen bir aparatla uygulanır. Kulak çınlamasında etkin tedavi için en az 10 seans uygulama yapılır. Her seans yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir. TMS tedavisi sırasında hasta herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık hissetmez.
TMS tedavisi şu hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır:
TMS tedavisi oldukça güvenilir bir tedavi yöntemidir. Hastada herhangi bir ağrıya sebep olmaz. Ancak şu durumlarda kullanılması sakıncalıdır:
-Epilepsi öyküsü olanlarda ( TMS doktor kontrolünde epilepsi tedavisinde de kullanılmaktadır
-epilepsi nöbet eşiğini düşüren ilaç kullananlarda
-kapl pili olnalarda
– diş implantı olan ya da baş bölgesinde metal implant bulunanlarda
Profesör Doktor Ali ÖZDEK Kimdir?
Profesör Doktor Ali Özdek 1970 Polatlı/Ankara Doğumludur. Kendisi 1987 yılında İstanbul Atatürk Fen Lisesinden, 1994 yılında Hacet tepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 1994-1998 yılları arasında Hacet tepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana bilim Dalında ihtisas yapmış ve 1998 yılında Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2004 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör olmuştur. Kendisi aynı zamanda yaptığı çalışmalar neticesinde 2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanlığı yanında Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi Uzmanı olmaya layık görülmüştür. Kendisi aynı zamanda odyoloji alanında doktora yapmaktadır. Profesör Doktor Ali Özdek 1998-2005 yılları arasında S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde KBB Uzmanı ve Doçenti olarak, 2005-2011 yılları arasında S.B. Dış kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde Klinik Şef Yardımcısı olarak, 2011-2014 yılları arasında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kulak Burun Boğaz Profesörü olarak görev yapmış ve aynı tarihlerde eş zamanlı olarak S.B. Dış kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Profesör Dr. Ali Özdek 2004 yılında ABD Miami Ear Instute Kliniğinde 3 ay süreyle, 2008 yılında İtalya Gruppo Otologica Kliniğinde 2 hafta süreyle, 2011 yılında Münih Ludwig-Maximilians-University Nörotoloji Kliniğinde 1 hafta süreyle gözlemci hekim olarak çalışmıştır. Kulak Cerrahisi, Koklear İmplantasyon, Lateral Kafa Kaidesi Cerrahisi, Endoskopik Kafa Kaidesi Cerrahisi, Baş dönmesi, Balon Sinoplasti konularında yurt dışı kurslara katılmış ve eğitim sertifikası almıştır. 2008 yılından beri Ulusal Yeni doğan İşitme Taraması Programı Danışman Kurulu Üyeliği ve Bilim Kuruluğu üyeliği yapmış ve eğitici eğitmeni olarak görev almıştır. 2011 yılından beri Uluslararası Endoskopik Kulak Cerrahisi Çalışma Gurubu (IWGEES) üyesidir. 2013 yılında Ankara da ilk uluslararası katılımlı Endoskopik Kulak Cerrahisi Sempozyumunu düzenleyerek endoskopik kulak cerrahisinin ülkemizde gelişmesine ve yaygınlaşmasına ciddi katkılarda bulunmuştur. Profesör Doktor Ali Özdek 2008-2010 yıllarında Otoloji ve Nörootoloji Derneği sekreterliği ve 2010-2012 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 2014 yılından beri Otoloji ve Nörootoloji Derneği sekreterliği görevini aktif olarak yürütmektedir. Aynı zamanda Türk Kulak Burun Boğaz Derneği, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Rinoloji Derneği üyesidir. Profesör Dr Ali Özdek bugüne kadar uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde 100 ün üzerinde makale yayınlamış, birçok ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya konuşmacı olarak davet edilmiştir. 2015 Ocak ayında kamudaki görevlerinden ayrılmış ve meslek hayatına şu anda muayenehanesinde devam etmektedir.
Profesör Doktor Ali Özdek’e nasıl muayene olurum?
Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, 2118. Cd. No:4, Maidan iş merkezi B blok 110 nolu ofis Eskişehir yolu Bilkent kavşağı Çankaya/Ankara
Telefon: 0312-221-22-26
Sağlık Güncel Haber
E-posta hesabınız yayımlanmayacak.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
2019 Tüm Telif Hakları Saklıdır, Kaynak Göstermeden Yayınlamak Yasaktır. Sağlık Güncel Haber